Om Finland

Finland överraskar besökande turister med ett komplett innehåll av natur, historia, kultur och modern stadspuls. Det klassiska uttrycket "De tusen sjöarnas land" beskriver utmärkt dess mäktiga landskap med närmare 100 000 glänsande sjöar och charmiga små öar. Faktum är att skärgården hör till världens största och på många av de finska skärgårdsöarna finns unikt bevarande fyrar som idag används som hotell för turister. Utöver de natursköna sjöarna finns där också en enorm skogsareal som faktiskt går att jämföra med totala landsyror som till exempel UK och Italien.

Landets huvudstad Helsingfors hör inte till de största, men är en modern och tidsriktig stad med allt från trendig shopping och underhållande nöjesliv till rik kultur och fantastiska gastronomiska upplevelser. Finland är dessutom känt för att vara ett land med stor skaparlust och finska ikonvarumärken som Marimekko och Iittala är idag världsaktörer på designscenen.

Trots det faktum att Finland är stort till ytan men glest befolkat kan man utan problem ta sig fram i landet. Färdsätt som flyg, tåg, väg och vatten är moderna och pålitliga för att resa runt i Finland. Ett tips är att ta sig fram på cykel för att uppleva Finlands mäktiga natur och miljö, oavsett var man befinner sig. Finland är ett land som i hög grad präglas av trygghet när man tar sig fram, befinner sig ensam eller åker kollektivtrafik. Folk känner sig generellt sätt trygga oavsett plats och tid på dygnet. Ett bra bevis för detta är att Finland tillhör de få länder där borttappade värdesaker nästan alltid kommer tillbaka till sin rätta ägare.